Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Změny v oblasti datových schránek

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
logo, datové schránky
Vážení spoluobčané, od 1. 1. 2023 na základě změny zákona automaticky získají datovou schránku všichni živnostníci a nepodnikající právnické osoby. Více informací naleznete v tomto článku.
 

 
 

Datová schránka bude automaticky založena všem živnostníkům a nepodnikajícím právnickým osobám (např. SVJ či některé spolky) na začátku roku 2023. Přihlašovací údaje vám přijdou dopisem.

Prosíme, pokud patříte do jedné ze jmenované skupiny a dosud datovou schránku nemáte, věnujte této zprávě pozornost. Přístupové údaje obdržíte doporučeným dopisem během měsíce ledna, února nebo března 2023. Datovou schránku si také můžete založit sami již nyní.

Stát s vámi bude nově komunikovat prostřednictvím datové schránky a stejně tak i vy s ním.

Budou vám do ní chodit informace z katastru, komunikace ohledně pokut, soudní rozhodnutí i výpisy z různých rejstříků. Stejně tak budete moci vy zasílat úřadům potřebné zprávy, sehnat si nejen výpis z rejstříku trestů, podat přes datovku daňové přiznání nebo využít další z jejích funkcionalit.

Bojím se, že mi některá datová zpráva uteče

Aby vám žádná datová zpráva neunikla, můžete si z portálu datových schránek nechat zasílat upozornění na e-mail nebo jako SMS. V nich může být uvedeno i to, kdo a proč vám píše. Více informací a návod k aktivaci upozornění naleznete na webu www.chcidatovku.cz.


  • Od 1. 1. 2023 začneme zakládat datovky OSVČ a nepodnikajícím právnickým osobám. Úřadovat bez čekání ale můžete už teď.



Více informací naleznete na webových stránkách www.chcidatovku.cz.

 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 9.11.2022 / 9.11.2022 | Zveřejnit do: 31.3.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém