Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Zlatá neděle pro Marlen

grafická ikona, vítězný pohár
S velkou motivací po loňské „supersezóně“ vstoupily mažoretky Marlen Kostelec nad Orlicí do soutěžní sezóny 2023. Tituly Mistryň České republiky, Evropy a světa jsou velmi zavazující i svazující, očekávání jsou veliká.
 

 
 

Sítem kvalifikací a semifinálových kol prošly všechny Marlenky se střídavými úspěchy, občas se něco nepovedlo tak, jak by si představovaly, ale to ke sportu patří. Zejména pak k vrcholovému. Konkurence narůstá, kvalita a výkonnost se stále zvyšuje, co stačilo vloni, nestačí letos.

O víkendu 14. a 15. května 2023 proběhlo v ČPP aréně v Hradci Králové finále Mistrovství České republiky asociace CMA. Na 1 600 mažoretek se sjelo z celé republiky, aby se popralo o mistrovské tituly v malých a velkých formacích, 90 z nich přijelo z Kostelce nad Orlicí. A nepřijely zbytečně.

Sobota byla stříbrná a bronzová. Marlen kadetky a Marlen juniorky se zúčastnily soutěže v pochodovém defilé. Kadetky si odvezly medaile stříbrné a titul 1. vicemistryně ČR, juniorky medaile bronzové a titul 2. vicemistryně ČR. Krásná umístění, ale velké soutěže teprve čekaly.

Ambice byly velké a je třeba říci, že je děvčata splnila měrou vrchovatou.

První část nedělní soutěže byla ve znamení malých a sólových formací. I tady měly Marlenky své zastoupení. Ve velké konkurenci na nejlepších výsledků dosáhly kadetky v miniformacích – 4. místo a postup na Mistrovství Evropy, juniorky Žanet Pešková a Viktorie Janáčková – 4. místo, seniorky Ela Janáčková a Lola Lokayová – 5. místo a seniorská miniformace – 5. místo.

Vrchol soutěže měl však teprve přijít. Královská soutěž velkých pódiových formací. Marlen měly zastoupení ve všech věkových kategoriích – děti,  kadetky, juniorky, seniorky a Happy team rodičů a fanoušků – Fa(j) klub Marlen.

Konkurence nevídaná, výkony špičkové, atmosféra bouřlivá, fanoušci hnali své týmy k maximálním výkonům. A možná právě proto se Marlenkám podařilo něco naprosto fantastického – zisk TŘÍ titulů Mistryň ČR a k tomu titulu 1. vicemistryně ČR. Senzace byla na světě, to co si nikdo nepředstavoval ani ve snu, stalo se skutečností.

Naše nejmenší statečné holčičky se po nešťastném semifinálovém vystoupení zvedly k nádhernému výkonu a jen trocha smůly je posunula na příčku stříbrnou, k úžasnému titulu 1. vicemistryně ČR 2023.
Kadetkám se podařil majstrštyk v podobě obhajoby mistrovského titulu z loňského roku. Kde se v těch malých holkách bere ta bojovnost a vůle? Mistryním republiky 2023 přejeme hodně sil a štěstí na ME ve Slovinsku.
Formace juniorek POPRVÉ v historii Marlen vybojovala titul Mistryně ČR v juniorské kategorii. Tolik energie, kolik ji tryskalo z jejich vystoupení, by nasvítilo Kostelec na rok. I těmto našim Mistryním republiky 2023přejeme hodně sil a štěstí na ME ve Slovinsku.

Fa(j)n klub Marlen - Happy rodičovský tým - jak "Fénix z popela" vylétly dámy a muž na stupeň nejvyšší pro titul Mistryně a Mistr ČR. Přirovnání je zcela doslovné ... Porota tleskala ve stoje ...

Náš nejkrásnější, nejmilejší a nejpokornější tým - tým seniorek vybojoval malé pódium - 6. místo - nádherným vystoupením v těžké konkurenci nejpočetnější a nejnáročnější soutěžní kategorie. Jejich skladba chytá za srdce dokonalostí, náročností a hlavně nasazením s jakým děvčata tančí.

Nedělní odpoledne plné radosti, štěstí, slziček, dojetí - emoce na maximu.

Děkujeme děvčatům, rodičům, fanouškům za podporu, pochopení a vstřícnost. Děkujeme Městu Kostelec nad Orlicí za finanční podporu.

Tým trenérek Marlen



 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 16.5.2023 / 16.5.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém