Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Srozumitelný úřad: Průvodce pro seniory

informace
Průvodce pro seniory shrnuje přehled životních situací spojených se seniorskou životní etapou, které starší osoby nejčastěji řeší nebo je pravděpodobné, že se s nimi setkají.
 

 
 

Tato příručka slouží jako průvodce pro seniory. Najdete zde informace, na co máte právo s měnící se životní situací, jaké máte povinnosti a jaké máte možnosti k řešení různých situací. Najdete zde především informace vztahující se k veřejné správě – o důchodech, sociálních dávkách a službách. V příručce uvádíme mnoho ilustrativních výpočtů pro lepší pochopení popisovaných témat. Mějte, prosím, na paměti, že výpočty slouží jen jako příklady a nelze je brát jako směrodatné pro posuzování vaší vlastní situace. Jedná se o složité problematiky a doporučujeme proto poradit se vždy na příslušném úřadu.

Tento průvodce pro seniory shrnuje přehled životních situací spojených se seniorskou životní etapou, které starší osoby nejčastěji řeší nebo je pravděpodobné, že se s nimi setkají. Podává základní informace o oblastech jako je aktivní život ve stáří, důchodové zabezpečení, sociální dávky, sociální služby aj. V jednotlivých tématech a kapitolách tato Příručka odkazuje na specifické materiály a uvádí instituce, které poskytnou podrobné informace, pomoc a poradenství s ohledem na konkrétní situaci, ve které se senioři ocitli a kterou potřebují řešit.


 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 12.10.2022 / 12.10.2022
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém