Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Setkání zdravotníků a poskytovatelů sociálních služeb

projekt v realizaci
 

 
 

  • logo

V rámci projektu „Rozvoj regionálního partnerství v sociální oblasti na území obcí Královéhradeckého kraje“ se konalo již II. setkání odborníků z oblasti zdravotnictví a sociálních služeb se zástupci města Kostelec nad Orlicí a Krajského úřadu.

Cílem tohoto setkání bylo prohloubit vzájemnou informovanost a koordinaci na úrovni zdravotní a sociální péče o občany v našem regionu a přispět ke spolupráci a nastavení osobních vazeb mezi všemi, kteří v průběhu roku spolu často spolupracují pouze písemně nebo po telefonicky. Zprostředkovat dialog mezi zdravotníky a poskytovateli sociálních služeb je klíčem k efektivnějšímu přístupu k těm, kteří potřebují zvýšenou pozornost.

Mezi pozvanými byli například Centrum Orion, z. s. Dlouhá Ves, Domácí hospic Setkání, Domov důchodců Albrechtice nad Orlicí a Borohrádek, Geriatrické centrum Týniště nad Orlicí, Hewer, Léčebna dlouhodobě nemocných Opočno a Žamberk, Péče o duševní zdraví, Pečovatelská služba Kostelec nad Orlicí, Raná péče Sluníčko Hradec Králové, Úřad práce, Všeobecná zdravotní pojišťovna, ÚSP Kvasiny, Centrum LIRA apod.

Zástupce z řad zdravotníků jsme přizvali praktického lékaře pro dospělé MUDr. Musila, MUDr. Talavaškovou, MUDr. Boháčovou, praktického lékaře pro děti a dorost MUDr. Matějusovou a MUDr. Mertlíka, klinického psychologa Mgr. Fialovou, primářku následné péče Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou MUDr. Skuhrovcovou, zdravotně sociálního pracovníka Mgr. Peškovou, zástupce Všeobecné zdravotní pojišťovny Hradec Králové.

Vedle zástupců poskytovatelů a zdravotníků se schůzky zúčastnil koordinátor plánování sociálních služeb KÚ KHK, Mgr. Lukáš Khýn (představil záměr kraje a financování sociálních služeb v KHK), místostarosta města Kostelec nad Orlicí, který má sociální oblast již druhé volební období v gesci, RNDr. Tomáš Kytlík (upozornil na dotační řízení pro poskytovatele služeb na rok 2019 a o dostavbě Komunitního centra v KO, potřebu sociálních bytů apod.).

Všichni zástupci představili podrobně podstatu poskytovaných služeb a vyměnili si podněty ke vzájemné spolupráci. Mezi tématy, které zazněly v průběhu diskuse byly vedle problematiky sociálního bydlení, dostupnosti sociálních služeb a financování, představeny informace o Seniorské obálce a její distribuci v Kostelci na Orlicí. Starosta města František Kinský podepsal Oznámení o spolupráci s MPSV. Na základě toho může být Seniorská obálka distribuována našim občanům a může být pomocníkem v důležitých životu ohrožujících situacích a urychlit čas i rozhodování při záchraně života. Distribučními místy je Klub seniorů Pohoda KO, Odbor sociálních věcí MěÚ, od dubna 2019 také Komunitní centrum Na Příkopech a o distribuci se postará i pečovatelská služba v KO, která obálky představí seniorům a zdravotně postižených občanům v terénu.

V rámci schůzky byl také představen nově vydaný aktualizovaný Adresář všech poskytovatelů sociálních služeb a služeb navazujících, kteří působí na území kostelecka. Adresář byl v nákladu 4 000 ks plně hrazen z rozpočtu města Kostelec nad Orlicí a vznikl v rámci činností komunitního plánování sociálních služeb. Občanům Kostelce nad Orlicí byl zdarma rozeslán v měsíci lednu, jako příloha Zpravodaje.

Za pořadatele děkujeme všem, kteří si našli čas a přišli sdílet své zkušenosti a potřeby.


Běla Kovaříčková, Odbor sociálních věcí, MěÚ Kostelec nad Orlicí

Zuzana Kschwendová, konzultant projektu

 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 9.1.2019 / 13.12.2018
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > MĚSTO > Projekty města
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém