Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Poděkování hejtmana kraje pěstounům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
logo, Královéhradecký kraj
Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček a náměstkyně hejtmana kraje Martina Berdychová vyjadřují uznání a poděkování všem pěstounům, kteří poskytují domov, výchovu a péči dětem přijatým do pěstounské péče v kraji. Celý text najdete uvnitř článku.
 

 
 

Vážení pěstouni,

dovolte nám, abychom Vám v závěru letošního roku kromě přání příjemného prožití vánočních svátků a šťastného vstupu do roku nadcházejícího také vyjádřili uznání a poděkování za láskyplnou náruč, výchovu a životní šanci, kterou dáváte dětem přijatým do pěstounské péče. Tato forma náhradního rodičovství vyžaduje značnou trpělivost i obrovskou míru porozumění, kdy svěřenému dítěti poskytujete nenahraditelné prostředí, v němž může navazovat citové vztahy a být součástí fungující rodiny.

Jsme si vědomi nedocenitelné hodnoty a náročnosti práce v roli pěstounů, ale i toho, že bez Vaší pomoci by tyto děti vyrůstaly v ústavní péči. Díky Vám pro ně není ústavní zařízení jedinou možnou cestou. V našem regionu je 572 pěstounských rodin, které se starají o děti s těžkým osudem, často traumatizované a se specifickými potřebami. Plně si uvědomujeme, že pěstounů potřebujeme mnohem více. Aktuálně máme v kraji nahlášeno 326 dětí, kterým je třeba zprostředkovat náhradní rodinu.

Ujišťujeme Vás, že mezi naše priority patří zvýšení povědomí o potřebnosti a důležitosti pěstounské péče mezi širokou veřejností a zajištění co nejlepší sítě vzájemně propojených služeb pro rodinu.

S příchodem nového roku Vám především přejeme hodně zdraví, dostatek energie a nadšení pro výchovu dětí, kterým jste nabídli domov.

S úctou a upřímným poděkováním


Mgr. Martin Červíček, hejtman Královéhradeckého kraje

a

Mgr. Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje

 
 

Odkazy

 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 23.12.2022 / 23.12.2022 | Zveřejnit do: 31.1.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém