Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Letecké ošetření zemědělských ploch

grafická ikona, letadlo
Vážení občané, ve správním obvodu naší obce bude probíhat letecké ošetření zemědělských ploch biologickým prostředkem TrichoLet. Více informací v této aktualitě.
 

 
 

Společnost BIOCONT LABORATORY, spol. s r.o. Modřice, která se zabývá biologickou ochranou zemědělských plodin proti chorobám a škůdcům, si vás dovoluje informovat o plánovaném leteckém ošetření zemědělských ploch kukuřice proti zavíječi kukuřičnému, které se nacházejí ve správním obvodu vaší obce.

Letecky se bude aplikovat biologický přípravek TrichoLet, jehož účinnou složkou je drobná chalcidka Trichogramma evanescens. Je to malý, ale užitečný tvor, který se přirozeně vyskytuje v přírodě a dokáže účinně bojovat proti škodlivému účinku zavíječe kukuřičného tím, že klade svá vajíčka do vajíček zavíječe, a tak dochází k redukci líhnutí jeho housenek a omezení napadení rostlin kukuřice.

Aplikovaný přípravek:

  • má povolení pro leteckou aplikaci,
  • nevyžaduje specifická opatření z hlediska ochrany člověka, včel, ptáků, vodních organismů, ostatních suchozemských obratlovců, ostatních necílových členovců, půdních makroorganismů, půdních mikroorganismů a necílových rostlin,
  • nevyžaduje specifická opatření z hlediska použití v ochranném pásmu II. stupně zdrojů podzemních a povrchových vod.

Není tedy nutno provádět žádná opatření.

Ošetření proběhne ve dvou aplikacích. Termín první aplikace plánujeme v druhé polovině měsíce června, v závislosti na vývoji škůdce a povětrnostních podmínkách. Druhá aplikace pak bude provedena 7 až 10 dnů po první aplikaci. O konkrétních termínech budete informováni místním zemědělským podnikem.

Věříme, že drobné nepohodlí způsobené leteckou aplikací bude vyváženo benefity biologické ochrany, která je bezpečná a netoxická, čímž se vyhneme použití výrazně rizikovějšího chemického pesticidu.



  • Letecké ošetření zemědělských ploch



  • Letecké ošetření zemědělských ploch



  • Letecké ošetření zemědělských ploch


 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 14.6.2023 / 14.6.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém