Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Iveta Miculyčová poprvé Králem cyklistiky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
grafická ikona, vítězný pohár
Kostelecká bikerka Iveta Miculyčová vyhrála prestižní anketu Král cyklistiky za rok 2022, kterou vyhlašuje Český svaz cyklistiky. Více informací v tomto článku.
 

 
 

BMX Freestyle závodnice Iveta Miculyčová se stala Královnou cyklistiky za rok 2022. Úřadující mistryně Evropy a bronzová ze světového šampionátu v disciplíně Freestyle BMX ovládla 58. ročník prestižní ankety Českého svazu cyklistiky před silničáři Mathiasem Vackem a Janem Hirtem. Miculyčová získala titul mistryně Evropy v elitní kategorii žen v pouhých 16ti letech, bronz na MS pak již jako o rok starší.

Je to pro mě velká čest, mám obrovskou radost. A taky jsem dost překvapena, protože jsem to vůbec nečekala,“ řekla sedmnáctiletábikerka, kterou korunoval prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek v závěru slavnostního galavečera v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA Letňany.

Moc si toho vážím, je to další velký úspěch v mojí kariéře. Loňský rok pro mě byl z hlediska výsledků zlomový a děkuji všem, kteří mi pomohli a pomáhají. Toto umístění v anketě Král cyklistiky pro mě bude určitě povzbuzením do další práce,“ dodala Miculyčová.

Na druhém, resp. třetím místě v hlavní kategorii se umístili silničáři Mathias Vacek a Jan Hirt. Vacek vybojoval titul vicemistra světa i Evropy v silničních závodech kategorie U23, Hirt vyhrál jednu z královských etap loňského Giro d´Italia a celkově tam skončil šestý. Kromě toho dokázal zvítězit i na etapovém závodě Kolem Ománu.

Král cyklistiky je anketa o nejlepšího českého cyklistu, vyhlašována Českým svazem cyklistiky ve spolupráci s odbornou veřejností zastoupenou především sportovními novináři. Koná se již od roku 1965. Cyklisté tehdy vyhlásili svého krále jako první u nás, ostatní sportovní odvětví se přidala až později. Historicky prvním vítězem ankety se stal silniční cyklista a později úspěšný trenér či organizátor závodů Pavel Doležel, nejúspěšnějšími cyklisty v historii jsou bratři Pospíšilové, kteří zvítězili osmkrát, šestkrát dominoval Ján Svorada a např. čtyřikrát zvítězil hvězdný biker Jaroslav Kulhavý.

Galavečerem provedl přítomné hosty a diváky u televizních obrazovek zkušený cyklistický komentátor Tomáš Jílek, který si hosty na podiu zval do improvizovaného servisu, který poskytl klub a cykloservis L27.

Opět po několika letech máme Královnu cyklistiky, navíc úplně poprvé z disciplíny Freestyle BMX. Jsme rádi, že se cyklistika rozrůstá i o nové disciplíny, které se takto dostávají do popředí. Ukazuje to rozmanitost našeho sportu. Ivetě moc gratuluji, její výsledek je zasloužený, i když letos 2. i 3. místo bylo také za velmi dobré sportovní výkony,“ uvedl Petr Marek, prezident Českého svazu cyklistiky.

V rámci slavnostního večera byli vyhlášeni i vítězové za jednotlivé disciplíny: silnice, dráha, MTB, BMX, cyklokros, sálová cyklistika, dále nejlepší handicapovaní cyklisté a nejlepší junioři. Do Síně slávy byli uvedeni Ivan Kučírek (in memoriam) a Pavel Martínek, trojnásobní mistři světa na tandemech.

Hlavními partnery slavnostního galavečera byly společnost Sazka a.s. a generální partner Českého svazu cyklistiky, společnost ŠKODA AUTO a.s., která vítězce zapůjčila jeden ze svých vozů.

Výsledky:

  • Král cyklistiky 2022: 1. Iveta Miculyčová, 2. Mathias Vacek, 3. Jan Hirt.
  • Junior roku: Milan Kadlec
  • Juniorka roku: Barbora Němcová
  • Síň slávy Českého svazu cyklistiky: Ivan Kučírek (in memoriam) + Pavel Martínek

Disciplíny:

BMX

Juniorka – Sabina Košárková

Junior – Marek Neužil

Žena – Iveta Miculyčová (absolutní vítěz disciplíny)

Muž – Tomáš Beran

Cyklokros

Juniorka – Eliška Hanáková

Junior – Václav Ježek

Žena – Kristýna Zemanová (absolutní vítěz disciplíny)

Muž – Michael Boroš

Dráhová cyklistika

Juniorka – Barbora Němcová

Junior – Milan Kadlec (absolutní vítěz disciplíny)

Žena – Petra Ševčíková

Muž – Tomáš Bábek

MTB

Juniorka – Simona Spešná
Junior – Ondřej Novotný
Žena – Adéla Holubová
Muž – Jaroslav Kulhavý (absolutní vítěz disciplíny)

Paracyklistika

Žena – Pavlína Vejvodová
Muž – Patrik Jahoda (absolutní vítěz disciplíny)

Sálová cyklistika

Juniorka – Kateřina Vosičková
Junior – Michal Musil, David Petr
Žena – Michaela Vosičková
Muž – Jakub Mašek (absolutní vítěz disciplíny)

Silniční cyklistika

Juniorka – Eliška Kvasničková
Junior – Pavel Novák
Žena – Tereza Neumanová
Muž – Mathias Vacek (absolutní vítěz disciplíny)

FOTO: Michal Červený – volně k použití


  • Iveta Miculyčová poprvé Králem cyklistiky



  • Iveta Miculyčová poprvé Králem cyklistiky


 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 15.2.2023 / 15.2.2023 | Zveřejnit do: 30.6.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém