Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Východní část obchvatu Častolovic má územní rozhodnutí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
informace
Východní část obchvatu, která by z městysu měla odvést část dopravy, má územní rozhodnutí o umístění stavby. Krajský úřad Královéhradeckého kraje ho vydal 28. srpna.
 

 
 

Častolovicím východní část obchvatu uleví od kamionů, které po vytížených silnicích druhé třídy číslo 318 a 321 míří ke kvasinské automobilce či dalších podniků v průmyslové zóně.

Trasa obchvatu bude procházet Častolovicemi, Kostelcem nad Orlicí a obcí Synkov-Slemeno. „Zájmové území se nachází východně od městyse Častolovice. Trasa obchvatu je směrově vedena v nezastavěném území obcí,“ uvádí se v územním rozhodnutí o umístění stavby II/318 Častolovice - obchvat, které je uveřejněné na úřední desce kraje.

„Stavbou je řešen východní obchvat městyse Častolovice. Do budoucna se stane součástí silnice I/11 jako propojující stavba budoucích obchvatů obcí Častolovice a Kostelec nad Orlicí,“ píše se v územním rozhodnutí.

Dopravu z frekventovaného tahu I/11, který prochází městysem, by měla odsát jižní část obchvatu. Stavbu připravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Podle infoletáku na webu ŘSD by měla být stavba jižní části obchvatu zahájena v roce 2026 a uvedena do provozu v roce 2028.

Se stavbou východní části obchvatu by se mohlo začít možná už příští rok. „V optimistických termínech můžeme mluvit o realizaci v letech 2024 až 2026," sdělila Deníku před časem Jana Jiráňová, vedoucí oddělení průmyslových zón v Královéhradeckém kraji z Centra investic, rozvoje a inovací.


  • mapa



  • vizualizace obchvatu



  • vizualizace obchvatu



  • vizualizace obchvatu



  • vizualizace obchvatu


 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 30.8.2023 / 30.8.2023 | Zveřejnit do: 31.1.2024
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém