Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Automatizovaný externí defibrilátor na budově úřadu

logo, AED
U vstupu na zdi do budovy B kosteleckého městského úřadu, vedle elektronické úřední desky, byla nově instalována skříňka s automatizovaným externím defibrilátorem. Více informací v tomto článku.
 

 
 

Defibrilátor je určený pro užití v případě náhlé zástavy oběhu u člověka vlivem srdečního selhání. Je označen mezinárodně sjednocenou značkou – bílé srdce se symbolem blesku uprostřed, které je umístěno v zeleném čtverci, doplněno o písmena AED. V případě nutnosti je možné se díky skříňce, po stisknutí symbolu telefonu, spojit s operačním střediskem zdravotnické záchranné služby (155), kde operátor sdělí volající osobě čtyřmístný přístupový kód pro odemčení skříňky a po potvrzení klávesou se symbolem „fajfky“ je možné přístroj vyjmout. Po zapnutí přístroje zeleným tlačítkem je zachránce naváděn hlasovými a obrazovými pokyny k poskytnutí potřebných kroků, včetně podání výboje. Po ukončení podání pomoci je nutné se řídit pokyny umístěnými na vnitřní straně skříňky a na přístroji - domluvit vrácení na uvedeném telefonním čísle.

Díky možnosti přístupu do skříňky hlídkou městské policie v době jejich služby, mohou přístroj využít i oni, bez časové prodlevy komunikace s operátorem a sdělení přístupového kódu, který strážníci znají. Tímto krokem se zvyšuje bezpečnost spoluobčanů a návštěvníků městského úřadu, stejně tak, jako Palackého náměstí a jeho nejbližšího okolí, v případě vzniku zdravotních obtíží. Pro případ vzniku náhlé zástavy oběhu v místě vzdálenějším od této skříňky je dopravení přístroje zajištěno hlídkou Policie ČR nebo jednotkou sboru dobrovolných hasičů Kostelec nad Orlicí. Umístění přístroje je též uvedeno v databázi přístrojů AED v aplikaci „Záchranka“.

V případě vzniku zdravotních obtíží je však VŽDY nutné volat linku 155, která povolání přístroje těchto složek zajistí.


  • foto, umístění AED na budově úřadu



  • foto, umístění AED na budově úřadu



  • foto, automatizovaný externí defibrilátor, návod obsluhy



  • foto, automatizovaný externí defibrilátor


 
 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 11.7.2023 / 11.7.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém